Van Eczacı Odası

Fotoğraf Galerisi
Programlar
Hesaplamalar
MEDULA UYGULAMALARINDA YAPILACAK KESİNTİ SÜRESİNCE REÇETE KARŞILANMASINDA İZLENECEK YÖNTEM HAKKINDA---SAYI:2014/126---24.02.2014

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından www.teb.org.tr de yayımlanan duyuru ile, Medula uygulamalarında 22-23 Şubat 2014 tarihlerinde kesinti uygulanacağı bildirilmiş ve kesinti süresince manuel işlem yapılabileceği bildirilmiştir.

Kurum ile yapılan görüşme sonucunda, eczacıların sistemde bitmemiş ilaç ve muayene katkı payı borcu sorgulaması yapabileceği bilgisi alınmış olup, eczacılarımızın, manuel reçete karşılama işlemleri sırasında aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

1)SUT’un “1.8.2 - Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı” başlıklı maddesi gereği;
-          Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerden alınması gereken %10 ilaç katılım payı, emeklilerin maaşlarına yansıtılarak daha sonra tahsil edilmekte olduğundan eczanelerce bu aşamada tahsil edilmeyecek, diğer kişilerden alınan %20 oranında katılım payı eczaneler tarafından tahsil edilecektir.
-          Her bir reçete için;
* 3 kutuya kadar (üç kutu dâhil) temin edilen ilaçlar için……….3 (üç) TL,
* 3 kutuya ilave temin edilen her bir kutu ilaç için……….……..1 (bir) TL,
olmak üzere alınan katılım payı eczaneler tarafından tahsil edilecektir.

2)Hastalara/hasta yakınlarına teslim edilen ilaçlara ait karekodlar/ kupürler, İTS işlemi sistem açıldığı zaman tamamlanmak üzere reçeteye eklenecektir. Bu karekodların İTS satış bildirimi işlemlerinin eczane otomasyon programları aracılığıyla yapılması mümkündür. Ancak, İTS satış kesinleştirme işleminin, MEDULA Sistemi üzerinden tamamlanması gerekmektedir.

3)Hastaya teslim edilen ilaçlarda eşdeğer ilaç uygulaması sebebiyle çıkabilecek fiyat farkları eczaneler tarafından tahsil edilecektir.

4)MEDULA Sisteminin faaliyete geçmesinin ardından, kesinti döneminde karşılanan reçeteler sisteme kaydedilecektir. Reçete sahibinin, hak sahibi olmaması nedeniyle onay alınamaması halinde, bu reçeteler Kuruma şahıs bazında ayrı ayrı fatura edilecektir. (SUT 1.7.2.maddesi) Provizyon alınamayan reçetelerin faturalandırılmasında, Medula Eczane Uygulamasından “deneme” çıktısı alınacak; verilen ilaçlara ait karekodlar da Medula Eczane Uygulamasında yer alan “Manuel Reçete Giriş” menüsünden İTS’ye bildirilecektir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Ecz.Murat Nuri SAYDAN

REÇETELERİN TAMAMINI...
İADE EDİLEN REÇETELE...
REÇETELERİN FATURALA...